انواع بازی رومیزی
بهمن 22, 1401

انواع بازی رومیزی

انواع بازی رومیزی

در حالت کلی بازی های رومیزی را می توان بر اساس مفاهیم و ویژگی های مختلفی طبقه بندی کرد. از گونه های رایج طبقه بندی بر اساس سه فاکتور نوع(Type)، دسته(Category) و مکانیزم یا مکانیک(Mechanics) می باشد.

دسته بندی بر اساس نوع بازی(Type)

در این نوع طبقه بندی ماهیت و به نوعی هدف از بازی مد نظر است. گویی قرار است به شما بگویند که در بازی چه اتفاقاتی رو پشت سر خواهید گذاشت. مثلا بازی استراتژیک، که در آن فکر کردن و برنامه ریزی هدف بازی است، بازی خانوادگی، که قوانین آن ساده و روند گیم پلی در آن سریع و بدور از پیچیدگی است، یا بازی دورهمی، که قوانین آن کم و روند آن مبتنی بر تعامل و ارتباط افراد با هم است. انواع معروف و مختلف بازی های رومیزی در جدول زیر لیست شده اند:

دسته بندی بر اساس سناریو و تم(Category)

در این نوع طبقه بندی، تا حد زیادی سناریو و تم، آنچه بازی برگرفته و یا روند پیش روی بازی مد نظر است. برای مثال دسته ماجراجویی(Adventure)، بازی هایی را شامل می شوند که تم یا داستانی مبتنی بر ماجراجویی دارند. یا دسته اقتصادی(Economic)، بازی هایی را شامل می شود که در آن ها مبادله و تعامل با وجه وجود دارد، یا دسته(Book)، که شامل بازی هایی می شود که داستان یا گیم پلی آنها برگرفته از کتاب خاص باشند یا تم کتاب داشته باشند.

طبقه بندی بر اساس مکانیزم یا مکانیک(Mechanics)

مکانیزم یا مکانیک بازی رومیزی، اعمال و اکشن هایی هستند که راه ارتباطی بازیکن با بازی را می سازند و بیشتر خبر از این می دهند که بازیکن در بازی چه کارهایی باید انجام دهد؟ همچنین این ماهیت بازی را هم شکل می دهند، اینکه بازی چطور پیش می رود و چطور به پایان می رسد؟ چطور بازیکن ها با بکدیگر و با بازی در تعامل خواهند بود؟ و بسیاری از اطلاعات دیگر. برای مثال مکانیزم تاس ریختن(Dice Rolling)، که اکشن تاس ریختن را شامل می شود، مکانیزم مدیریت کارت ها/دست(Hand Management)، که شامل مدیریت کارت های دست هر بازیکن می شود و مکانیزم های دیگر.

مکانیزم های بازی رومیزی یا مکانیک های بردگیم تعداد بسیار زیادی دارند و تعداد آنها با توجه به بازی های جدیدی که طراحی می شوند، روز به روز در حال گسترش می باشد. البته سرعت این گسترش در حال حاضر سریع نیست، چراکه عمده اکشن هایی که می توان به عنوان رابط بین بازیکن و بازی در بردگیم ها در نظر گرفت، تقریبا طراحی شده اند.

همانطور که گفته شد تعداد مکانیزم ها بسیار الاست و تا به این لحظه بیش از 180 مکانیزم یا مکانیک بردگیم، ابداع شده است که لیست آنها را می توانید در صفحه مکانیک های سایت Boardgamegeek مشاهده کنید. در جدول زیر تعداد از پرکاربردترین و معروف ترین مکانیزم های بازی رومیزی آورده شده است:

دیدگاه ها

گروه بازی سازی سومر پس از تاسیس در سال 1400، کار خود را با ایده‌های ساخت بردگیم آغاز و پس از آن کار خود را با ساخت اتاق فرار مجازی و محیطی ادامه داد. تیم سومر متشکل از افرادیست که هر کدام به واسطه توانایی‌هایشان در طراحی، ایده‌پردازی، توسعه فنی و … با هدف ایجاد محصولاتی ارزشمند برای مخاطب فعالیت می‌کنند.

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت ایده سازان سرگرمی های سومر است.

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • موجودی
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه محصولات
emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست